Fjelstervang blandt vinderne af "Byg det op"

Begejstringen er stor i Fjelstervang, der er en af fire vindere i den landsdækkende konkurrence ”Byg det op”.

 

Fra et felt på over 800 forslag fra hele Danmark blev otte projekter udvalgt til finalen.
Indtil i går kunne man på hjemmesiden ”Byg det op” give et af de otte projekter sin stemme.

 

 

Afstemningen er resulteret i, at Fjelstervang er blandt vinderne og altså får 1,6 mio. kr. til hjælp til et udeforsamlingshus.

 

 

– Jeg er selvfølgelig rigtig glad på Fjelstervangs vegne, og på kommunens vegne er jeg også stolt over, at en af vores attraktive landsbyer vinder i en landsdækkende konkurrence, siger borgmester Iver Enevoldsen.

 

Han understreger, at ideen med et udeforsamlingshus er gennemtænkt og viser, at Fjelstervang har et sammenhold og en entusiasme, der giver grobund for at tænke innovativt.

 

Udeforsamlingshuset i Fjelstervang skal gøre det praktisk og økonomisk muligt for byens foreninger at fortsætte – og udvide – mulighederne for arrangementer som byfest, løbeklub, forældrekaffe, sportsstævner, koncerter, temauger osv. Samtlige foreninger i byen har stået bag projektet og deltagelsen i konkurrencen.

 

Vinderprojekterne tæller desuden et super-street aktivitetsområde i Slangerup, en moderne badeanstalt i Kolding Fjord og en skaterpark ved havnen i Lemvig.

 

Ligesom udeforsamlingshuset i Fjelstervang bliver de realiseret allerede hen over sommeren med hjælp fra nogle af landets mest interessante unge arkitekter og rådgivere og økonomisk støtte til hvert projekt på 1,6 mio. kr.

De fire vinderforslag står færdige i slutningen af september. Det betyder, at vinderne vil få usædvanligt travlt henover sommeren, for vinderprojekterne bygger ikke sig selv og des mere de lokale ildsjæle hjælper til med byggeriet, des længere rækker pengene til byggeriet.

 

Det er blandt andet DR, Realdania og Dansk Arkitekturcenter, der står bag ”Byg det op”.