Danmarks måske største grundlovsarrangement i Hvide Sande

Grundlovsgudstjeneste i auktionshallen i Hvide Sande den 5. juni, kl. 19
Grundlovsgudstjenesten i auktionshallen har stille og roligt udviklet sig til et af de absolut største Grundlovsarrangementer i Danmark med over 1000 deltagere i 2012. Med den specielle blanding af sang og musik, lugt af fisk, forkyndelse, synet at de grønne fiskekasser som udgør kirkebænkene og et generelt helt specielt kirkerum, har man i Hvide Sande fundet noget helt unik, som har fået plads på mange vestjyders grundlovsdag.
Samtidig er arrangementet også et af de største gudstjenester i Danmark, og de mange mennesker skaber en helt speciel stemning, som får salmesangen til at løfte taget på Hvide Sandes største bygning.
”Vi håber igen i år at kunne skabe en rigtig god oplevelse for folk fra nær og fjern. Mange tager også turen langvejs fra, og vi håber at kunne vise, hvad Hvide Sande også kan byde på udover de hvide strande”, siger en af arrangørerne, Jens Nicolai Vejlgaard.
Årets solist Lene Siel vil synge for og med menigheden, mens sognepræst Daniel Kristiansen vil tale med udgangspunkt i det maritime miljø. Ud over Lene Siel vil Klittens Tenorer og Helligåndskirkens kor medvirke sammen med kirkens organist, Anne-Marie Hjelm.

Efter gudstjenesten  er der gratis koncert i Klittens Menighedshus med Lene Siel, med sig har hun sit band, som består af klaver, bas og sax/fløjte. Her vil det også være muligt at få en kop gratis kaffe.