Læserbrev: Skal akutbilerne nu spares væk?

Byrådsmedlem Jan Holm Rasmussen / Fjordlisten skriver:

Nu har vi i det gamle Ringkøbing Amt fået fjernet et ellers velfungerende hospitalssystem, fordi der skal centraliseres, og alt skal være stort. Vi skal have et storsygehus i Gødstrup på et eller andet tidspunkt i fremtiden! Så må vi se hvor stort, og hvornår det bliver.
Vi har så herude vestpå fået stillet akutbil til vores disposition i stedet for sygehusene i Tarm og Ringkøbing. Hvilket vi har accepteret og efterhånden er tilfredse med. Nu skal akutbilerne så også spares væk. Er det ikke på tide, at regionspolitikerne kommer i »helikopteren« og finder besparelserne andre steder?
Fra Silkeborg til Herning er der cirka 40 km. Fra Silkeborg til Aarhus er der cirka 43 km. Fra Silkeborg til Viborg er der cirka 36 km.Fra Hvide Sande til Herning er der cirka 70 km.
Ud over beboerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er der 3,3 millioner overnatninger i Ringkøbing-Skjern Kommune per år. Kommunen har Vesterhavet som nabo mod vest med de ulykker, vi desværre oplever år efter år. Alligevel mener man, at akutbilerne kan undværes i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Hvis der skal spares og samtidig centraliseres, hvad så med at lukke Silkeborg Sygehus og/eller Randers Sygehus, der har cirka 40 km til henholdsvis Viborg og Aarhus. Så kan der både centraliseres og opbygges storsygehuse, og vi kan beholde vores akutbiler. Når der vurderes afstande, er det helt klart en fair løsning for alle borgerne i Region Midtjylland.
Samme politikere, der nu skal til at fjerne akutbilerne i vest, skælder ud over landspolitikerne, der centraliserer mod øst og København og gør det svært at leve og eksistere i yderområderne.
Hvis regionspolitikerne fjerner vores akutbiler, gør de det samme som landspolitikerne.
Jeg vil foreslå, at Silkeborg og/eller Randers Sygehus lukkes frem for at fjerne akutbilerne. Der kan så sikkert også blive et par akutbiler til både Randers og Silkeborg.