17-årige Sarah fra Tyskland elsker Vestjylland

17-årige Sarah Wolfram fra Hechendorf i Tyskland har som turist sammen med hendes familie besøgt Klitmøller i Vestjylland hele sin barndom.

Sarah elsker Vestjylland og den danske natur så meget at hun simpelthen ikke kan give slip igen. Derfor har hun fået lov til at komme i praktik på Lystbækgård ved Ulfborg.

På Lystbækgård har hun mødt fårefyrden Berit Killrich, der sammen med manden Jørgen har 1000 Spelsaufår. Fårene bruges til naturpleje af den danske hede.

Det er vædderen forrest i billedet som Sarah skal have fanget

Vædderen forrest i billedet skal Sarah have fanget for den trænger til en klipning.

Sarah er ved at få greb om det at klippe et får

Sarah er ved at få greb om det at klippe et får

Hvad mon vædderen tænker om emnet: manicure

Hvad mon vædderen tænker om emnet: manicure

Sarah fortæller, at første gang hun besøgte Lystbækgaard var hun kun 16 år.

Det var sammen med min moster. Berit bød indenfor og fortalte at det eneste jeg behøvedes for at komme i praktik på Lystbækgaard var et par gummistøvler, fortæller Sarah på engelsk og fortsætter –Resten af mit tøj ville jeg få lært at producere via de mange gamle håndværk, som bruges aktivt på Lystbækgård.

Som lovet så sket. Det er nu tredje gang at Sarah besøger Lystbækgård. Hun rejser denne gang sammen med sin moster, der tilfældigvis skulle i sommerhus i Klitmøller.

Det er langt at skulle tage toget de 14 timer for at komme hjem. Det var heldigt at min moster skulle et smut til Danmark på ferie i Klitmøller, siger en glad Sarah.

Lærer og elev i auktion

Lærer og elev i auktion

Et lettet får

Et lettet får

Jeg har skrevet dagbog for simpelthen at kunne huske alle de ting jeg har været med til, fortæller Sarah.

Sarah drømmer om at få en uddannelse indenfor pasning af dyr. Allerhelst ville hun være fårehyrde, men en sådan uddannelse hænger ikke på træerne. Måske en dansk landbrugsuddannelse kombineret med en praktik som fårehyrde kan bane vejen for Sarah’s drøm om at blive uddannet som fårehyrde.

untitled

Jeg vil måske besøge et økologisk landbrug i Irland hvor studerende fra hele verden kan komme. Indtil nu har mit hjem i Tyskland og så Lystbækgård været de to omdrejningspunkter i mit liv, slutter Sarah Wolfram.

Sarah fortæller at hendes forældre er glade og trygge selv om deres pige er langt hjemme fra. Specielt Sarah’s mor hjælper Sarah rigtig meget i forhold til at hjælpe sin pige godt “i vej”.