Det er bevist – det var en elendig sommer i Ringkøbing-Skjern

Er du blandt dem som har været utilfreds med sommeren, så er det måske ikke så mærkeligt. For en ny gennemgang foretaget af DMI viser nemlig, at den vestjyske sommer var så dårlig, at den var blandt de ringeste i Danmark.

Det konklusion kan drages hvis sommeren opgøres på baggrund af en kombination af temperaturer, nedbør og antallet af timer med sol. Bedst i DMIs undersøgelse er Vordingborg Kommune, som havde hele 637 soltimer i løbet af sommeren 2017. Ganske anderledes så det ud i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor det kun blev til 546 timers sol, ligesom der gennemsnitligt kun blev målt 15.2 graders varme – og der sammenlagt faldt over 240 millimeters regn i løbet af sommeren.

Det gør at Ringkøbing-Skjern Kommune ender på en placering som nummer 66 ud af landets 98 kommuner i DMIs opgørelse.