Bredt budgetforlig indgået i Region Midtjylland

September er højsæson for indgåelse af politiske budgetforlig, og et af de større faldt på plads i aftes. Det var hos Region Midtjylland, hvor regionsrådet indgik et bredt forlig omkring budgettet for 2018.

Et af hovedpunkterne er, at væksten i den regionale økonomi bliver på 107 millioner kroner mellem 2017 og 2018. Af dem skal de omkring 80 millioner kroner gå til at dække stigende udgifter til medicin, ligesom der også er en mærkbar stigning i skatteydernes udgifter til respiratorpatienter. Forliget betyder at Region Midtjylland i 2018 budgetterer med, at der skal bruges 25.7 milliarder kroner på sundshedsområdet.

Ud af regionsrådets 41 medlemmer, var det de 38 som stemte for forliget, hvor kun Enhedslisten og Liberal Alliance valgte at stå udenfor.