Ringkøbing-Skjern mangler iværksættere

Et af de store spørgsmål indenfor erhvervsudviklingen er, hvorvidt det er muligt at udvikle nye arbejdspladser. For at det kan ske, er en væsentlig forudsætning, at antallet af iværksættere er stigende. En ny undersøgelse udarbejdet af Danmarks Statistik viser dog, at der er en række udfordringer med det i det vestjyske.

For ifølge statistiskernes opgørelser, er der indenfor de seneste år kun oprettet mellem 6 og 8 nye selskaber per 1.000 indbyggere i den erhvervsdygtige alder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Dermed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på linje med nabokommuner som eksempelvis Herning, mens antallet af nye bæredygtige virksomheder er endnu lavere i Esbjerg.

Nærmeste vækstcentrum ligger i Skanderborg og Silkeborg kommuner, hvor der forholdsvist bliver skabt langt flere nye arbejdspladser end hvad tilfældet er i Ringkøbing-Skjern.