Esben Lunde Larsen er i Japan

I denne uge bliver Japan indtaget af danske fødevarer og dansk livsstil. Et større eksportfremstød med deltagelse fra Kongehuset, erhvervsorganisationer og fire ministerier skal promovere danske produkter.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen besøger i denne uge Japan, hvor han sammen med Kronprinsparret og tre andre ministre står i spidsen for en større erhvervsdelegation. Besøget skal promovere danske fødevarer og føre til flere danske fødevarer på japanske supermarkedshylder.

– Japan er et kæmpe marked for dansk fødevareeksport og har været det igennem mange år. De gode og langvarige relationer mellem Japan og Danmark har været meget vigtige for fødevareeksporten, og der er stadig masser af potentiale i Japan for danske virksomheder. Særligt i lyset af, at EU og Japan for nyligt har indgået en frihandelsaftale, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

EU og Japan indgik den 6. juli 2017 en politisk aftale om frihandel. Aftalen, som forventes at træde endelig i kraft i 2019, vurderes at kunne øge dansk eksport til Japan med op til 70 procent.

Danske ingredienser på bordet

Under eksportfremstødet deltager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en rundbordsdiskussion om, hvordan danske virksomheder kan levere ingredienser såsom enzymer, vitaminer og mineraler til en bæredygtig produktion i for eksempel fødevaresektoren.

– I Danmark er vi gode til at udvikle nye ingredienser og innovative produkter, som kan sikre, at vi udnytter alle proteiner i fødevarerne og mindsker ressourcespildet. Hvis vi kan eksportere den danske opskrift på, hvordan fremtidens fødevarer kan udvikles, kan det både være godt for miljøet og for danske arbejdspladser, siger Esben Lunde Larsen.

Herudover deltager ministeren sammen med D.K.H. Kronprinseparret ved et PR-event om fødevarer og design. Ministeren besøger også en af Japans største fødevarevirksomheder Kewpie, hvor H.K.H Kronprins Frederik  indvier ny produktionslinje med dansk udstyr.

Udvalgte dele af ministerens program i Japan:

Onsdag den 11. oktober 2017
10.00 Officiel åbning af det royale besøg ved H.K.H. Kronprinsen
10.40 Global Food Market and Consumer Trends Seminar
Seminaret handler om den globale fødevarehandel og forbrugertrends. Danske og japanske indlægsholdere vil komme ind på emner som frihandelsaftalen mellem EU og Japan, Japans behov for fødevareimport i fremtiden samt nye tendenser for at imødekomme ændrede forbrugertrends. Ministeren holder tale.
15.15 Ingredients Roundtable: How can Denmark support the Japanese food business?
Rundbordsdiskussion om ingrediensindustrien i Japan samt præsentationer af danske ingrediensvirksomheder. Ministeren holder oplæg.
  Torsdag den 12. oktober 2017
9.30 Food and Life Style PR Event
D.K.H. Kronprinseparret og ministeren hilser på alle repræsenterede virksomheder og ser deres udstillinger.  Ministeren holder tale.
13.45 Officielt royalt program med H.K.H. Kronprinsen hos Kewpie
Ministeren følger H.K.H. Kronprinsen rundt på udstillingen og hører om produktionen og installationen af Sanovo Technology Groups nye maskine. H.K.H. Kronprinsen indvier den nye produktionslinje.
18.00 Officiel fejring af 150 års jubilæet
D.K.H. Kronprinseparret og H.K.H. Kronprins Naruhito deltager i receptionen. Derudover deltager flere medlemmer af den kulturelle elite, som har hjulpet med at organisere jubilæet.
Fredag den 13. oktober 2017
12.30 Frokost med miljøminister Masaharu Nakagawa og viceminister Tadahiko Ito