Endnu en genbrugsbutik på vej til Tarm

Der er udsigt til, at der åbnes en ny genbrugsbutik i byen. Kirkens Korshær har holdt det første møde med interesserede der, på frivillig basis, er interesseret i at drive den nye forretning.

“Vi har en aftale med en udlejer i kvarteret ved rundkørslen. Og er der tilstrækkeligt med frivillige er det planen at åbne i foråret, fortæller Dorthe Egede Hansen, Kirkens Korshær.

Dorthe Egede Hansen søger kontakt med frivillige og arrangerer de kommende uger en række møder for at fortælle om initiativet.

“Vi går ikke efter at tage frivillige fra de øvrige genbrugsbutikker, men vi tror der sidder folk, som gerne vil yde en indsats og være med til at starte noget nyt op”, fortæller Dorthe Egede Hansen, der kan kontaktes på mail: dorthe.h@kirkenskorshaer.dk

I takt med samfundets forandring har Kirkens Korshær bevæget sig ind på stadig nye arbejdsområder. Mens stofafhængige blev en ny del af Kirkens Korshærs brugergruppe i 60’erne og 70’erne, er arbejdssøgende migranter i dag et nyt område for organisationens arbejde.
Kirkens Korshær blev grundlagt i 1912 og driver i dag herberger, varmestuer og genbrugsbutikker mange steder i landet.

I Tarm by er der for nuværende genbrugsbutikker drevet af Danmission, Blå Kors og Røde Kors. Desuden har spejderne egen indsamling af genbrugsting.

Artiklen er skrevet af Poul Bülow og blevet til i et samarbejde mellem nyhedssitet www.6880.nu, Radio Max og RingFjordNyt.dk.