Skoleinspektørs ferie trækker overskrifter

Tidligere medførte det minimum et løftet øjenbryn, hvis forældre tog deres børn ud af skolen udenfor den traditionelle vinterferie-uge. Men sådan er det ikke nødvendigvis længere, i hvert fald ikke i Hvide Sande, hvor skoleinspektøren har offentliggjort, at han sammen med sin kone tager deres børn på vinterferie i næste uge. Det vel og mærke efter, at vinterferien er overstået.

Tom Arnt Thorups beslutning har trukket nationale overskrifter, ligesom den også drøftes på politisk hold i Ringkøbing-Skjern Kommune. Således udtaler Trine Ørskov, socialdemokratisk formand for børne- og ungeudvalget, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at hun på trods af debatten, ikke umiddelbart har nogen holdning til den.

I stedet vil hun lade det være op til den enkelte skole at vurdere, hvordan man vil reagere i den slags situationer.