Stort underskud i kommunalt ejet lufthavn

Et af de store regionale politiske slagsmål i 2017 var den ekstra millionstøtte, som ejerkredsen bag Midtjyllands Lufthavn måtte udbetale til lufthavnen, der tidligere gik under navnet Krarup Lufthavn. Blandt dem en række vestjyske kommuner, som var af den opfattelse, at lufthavnen efter den seneste skatteyderbetalte kapitalindsprøjtning, var nødsaget til at skulle klare sig selv.

Men meget kunne tyde på, at kommunerne igen må til lommerne. For det netop offentliggjorte 2017-regnskab for lufthavnen viser nemlig, at den sidste år kørte med et underskud på 5.4 millioner kroner. En væsentlig del af forklaringen skal findes i et faldende antal passagerer, der i 2017 udgjorde omkring 147.000 – eller hvad der svarer til lige over 400 om dagen.

Midtjyllands Lufthavn er ejet af 9 først og fremmest vestjyske kommuner som Ringkøbing-Skjern og Holstebro.