Storkonflikt : Vestjylland går fri – i første omgang

Om mindre end en måned ser meget ud til, at Danmark er ramt af storkonflikt. Det betyder også, at parterne efterhånden er begyndt at melde ud, hvor de forventer at strejke eller gennemføre en louckout.

I første omgang har man fra lærerne og pædagogerne meldt ud, at man forventer at det bliver lige under 11.000 ansatte i landets skoler og børnehaver, som ikke skal på arbejde under konflikten. Det er sket ved at udpege 12 kommuner, som vil blive ramt af arbejdsnedlæggelserne – og umiddelbart ser det ud til, at Vestjylland i hvert fald i første omgang går fri.

Nærmeste kommune med strejke blandt lærere og pædagoger bliver i Herning, hvor det i alt drejer sig om 21 skoler, hvor der ikke vil være undervisning eller andre former for børnepasning.