Antallet af uddannede lærere falder i Ringkøbing-Skjern Kommune

Man plejer at sige at en væsentlig forudsætning for en god uddannelse er, at de lærerkræfter der er til rådighed ikke kun er dygtige, men også har de nødvendige faglige forudsætninger. Men det er et problem i øjeblikket i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor antallet af uddannede lærere i folkeskolen er faldende.

Ifølge en opgørelse udarbejdet af Arbejdernes Erhvervsråd, er det i runde tal en ud af otte undervisere i Ringkøbing-Skjern Kommunes folkeskoler, som ikke har en læreruddannelse. En klar stigning indenfor de seneste år, for i 2013 var det i størrelsesordenen en ud af elleve undervidere, der ikke var uddannet fra et lærerseminarie.

Til Dagbladet Ringkøbing-Skjern udtaler formanden for den lokale lærerforening, Kirsten Busk, at der synes at være problemer med rekrutteringen af nye lærere.