Håb om flere sommerhuse i Ringkøbing-Skjern Kommune

Der er godt gang i udlejningen af sommerhuse i disse år i Ringkøbing-Skjern, og det har nu fået kommunen til at bede staten om tilladelse til, at der kan ske udlæggelse af nye sommerhusområder. Det kommer i forlængelse af en undersøgelse der fastslår, at skal sommerhusturismen vokse langs Vestkysten, vil det kræve opførelsen af nye ferieboliger.

Ifølge undersøgelsen udarbejdet af Epinion for Dansk Kyst- og Naturturisme er det lige over halvdelen af alle sommerhusejere i Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner, som i løbet af en feriesæson, udlejer deres sommerhuse. Analyserne viser også, at sommerhusene i Ringkøbing-Skjern og Varde Kommune er blandt dem, der har den største belægningsgrad blandt lignende ferieboliger i Danmark.

Ved at få lov til at udstykke flere sommerhusgrunde håber man fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side på, at man ikke kun kan få flere turister til området – men også at den samlede overnatningskapacitet vil stige.