Vestjyske ambulancer blandt regionens hurtigste reaktionstider

Et af problemerne ved at bo i det vestjyske er, at det kan tage lang tid, inden der kommer en ambulance. Men på det punkt synes der dog at være forskel på forventningen, og så den reelle tid, inden hjælpen når frem.

Det fremgår af en opgørelse foretaget af Avisen Danmark på baggrund af aktindsigter, som er indhentet hos Region Midtjylland og Region Syddanmark. Opgørelser der viser at den forventede ventetid i kommuner som Ringkøbing-Skjern og Holstebro ligger på et sted mellem 5 og 10 minutter, mens man skal regne med at vente en smule længere, hvis man får brug for en ambulance i eksempelvis Struer Kommune.

Værst ser det ifølge Avisen Danmarks undersøgelse ud, hvis man bor i kommuner som Langeland og Sønderborg, hvor den forventede ventetid på en ambulance kan være på over et kvarter.