Hvide Sande-afslutning langt fra gratis

I december indgik Hvide Sande i afslutningen af Europæisk Kulturhovedstad, da en del af afslutningsceremonien for Kultubysamarbejdet blev lukket ned ved Vestkysten. Forud for arrangementet lød det, at det om ikke ville blive gratis for skatteyderne i Ringkøbing-Skjern Kommune, så i hvert fald det, som lignede.

Men nu viser aktindsigter som Folkets.dk har opnået, at det langt fra har været tilfældet. Således afholdt Ringkøbing-Skjern Kommune i alt udgifter for lige under 200.000 kroner. Ifølge Folkets.dk skyldtes det blandt andet, at man fra kommunens side havde hyret bandet Folkeklubben, hvilket kostede 45.000 kroner. Et beløb der også meget godt ligner det, der blev spist og drukket for på en lokal restaurant.

Her ud over solgte man fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side ydelser for omkring 100.000 kroner til det offentligt finansierede Aarhus 2017.