Vestjyder blandt Danmarks hurtigste bag rettet

Hvis du indenfor det seneste år har fået et klip i kørekortet, er du formentligt ikke den eneste i din omgangskreds. For nye tal viser nemlig, at Midt- og Vestjyllands Politi meget hyppigt uddeler sanktioner for at køre sanktioner.

Vel og mærke i et omfang så man skulle tro, at vi bor i et af landets mest befolkede områder. For ifølge opgørelser fra Rigspolitiets Færdselscenter, blev der i 2017 uddelt 7.518 klip i kørekortet for at køre for stærkt i Midt- og Vestjylland. Det i sammenligning med, at der eksempelvis i Østjylland blev uddelt 5.091, mens københavnerne måtte indkassere 7.143 klip for at køre for stærkt i 2017.

Det er kun i Sydjylland, at der er blevet uddelt flere klip i kørekortet end her i området. Således måtte Syd- og Sønderjyllands Politikreds 8.714 gange finde saksen frem, for i 2017 at give klip i kørekortet.