Håndsrækning på vej til turismen

En af de absolut vigtigste industrier her i det vestjyske er turismen, hvilket i høj grad også vil sige udlejning af sommerhuse. En branche der står foran at få bedre økonomiske vilkår, hvilket skyldes en forestående politisk aftale om det såkaldte skattefrie bundfradrag.

For meget tyder nemlig på, at det indenfor kort tid bliver hævet fra de nuværende 21.900 kroner om året til 40.000 kroner. Samtidig er der tegn i sol og måne på, at ændringerne vil ske med tilbagevirkende kraft, så de vil omfatte hele 2018. Dog således at stigningerne af det skattefrie bundfradrag kun vil ske for de udlejninger, der sker gennem et udlejningsbureau.

Forklaringen på den kommende stigning er, at man fra regeringens side vil øge incitamentet til at sommerhusejere lejer deres feriebolig ud.