Sommerhuse med juridiske problemer

En af de helt store indtægtskilder her på egnen er sommerhusudlejningen, men inden at højsæsonen går i gang, står en lang række sommerhusejere med juridiske udfordringer. For de mangler nemlig lejeaftaler, som er godkendt af Fredningsnævnet.

I alt drejer det sig ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern om 327 hytter på Værnengene, som aktuelt ikke har standardaftaler godkendt af Fredningsnævnet. Det har blandt andet den betydning, at det reelt er muligt for Ringkøbing-Skjern Kommune at kræve hytterne fjernet. Derfor er problemstillingen også en del af den dagsorden, som byrådsmedlemmerne i kommunen skal tage stilling til tirsdag.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern er der dog meget der tyder på, at man fra politisk hold i første omgang lader være med at kræve hytterne fjernet. Det sker hvis man fra politisk hold følger de indstillinger, der er kommet fra forvaltningen.