Sommerferie – nu også i det vestjyske

Sommerferien begynder for mange den kommende weekend, hvilket tidligere var startskuddet til, at den stod på grisefester på Mallorca, lange bilture ned gennem Europa og brach wurst på tyske rastepladser. Men sådan er det langt fra længere, når talen falder på vestjydernes ferievaner.

For ifølge en undersøgelse udarbejdet af GF Forsikring, holder stadigt flere vestjyder sommerferie indenfor landets grænser. Samtidig viser tallene fra forsikringsselskabet, at antallet af vestjyder der holder ferien i eget hus eller et lokalt sommerhus, også er stigende. I runde tal er det således halvdelen af alle vestjyder, der holder ferien hjemme i Danmark, mens omkring hver 8. reelt ikke flytter sig fra hjemmet, når det handler om sommerferiens afholdelse.

Samtidig viser undersøgelsen fra GF Forsikring, at mange kombinere sommerferien med forlængede weekender og andre former for ekstra små ferier.