Massiv tilstedeværelse på Folkemødet

I dag starter Folkemødet på Bornholm og går det som det plejer, bliver det en bekostelig affærer for skatteyderne her i Ringkøbing-Skjern Kommune. For kommunen er nemlig traditionelt blandt dem, der bruger bruger mest på den årlige politiske festival.

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, brugte man nemlig fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side lige over en kvart million kroner i forbindelse med Folkemødets 2017-udgave. Også sidste år var den helt store udgift skibet, som man fra kommunens side chartrede for at lægge det til anker i Allinge Havn, hvilket i sig selv løb op i 160.000 kroner.

Vinteren 2017 lød det fra politisk hold, at man ville skære afgørende ned på udgifterne til Folkemødet, efter at Journalista.dk på baggrund af aktindsigter fastslog, at Ringkøbing-Skjern Kommune havde brugt 270.000 kroner på 2016-udgaven af Folkemødet. Alligevel har man i år hævet budgettet til deltagelsen, så Ringkøbing-Skjern Kommune forventer at bruge 1.2 millioner kroner på Folkemødet de 3 kommende år.