Alt klar til Sankt Hans-bål – næsten

Det har foreløbigt været en ualmindelig tør og varm sommer, hvilket også har kunnet aflæses på de afbrændingsforbud, der er blevet udsendt her i det vestjyske. Men indenfor den seneste tid har der været en vis normalisering i vejret, hvilket også får betydning for de forestående Sankt Hans-arrangementer.

Således melder man fra brandmyndighedernes side, at der ikke længere er et decideret forbud mod afbrænding. Det gør sig gældende i kommuner som Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Struer, hvor der således nu alligevel bliver mulighed for at afbrænde de traditionsrige Sankt Hans-bål.

Skal heksen sendes til Blåbjerg på lørdag, er der dog en række forhold, der stadig skal overholdes. Blandt andet skal der holdes stor afstand til stråtækte huse, ligesom arrangørerne af Sankt Hans-bål også skal have fokus på, hvor hård vind der vil være på lørdag.