Vestjyske børn flittige på arbejdsmarkedet efter skoletid

Hvis du har et barn der går i skole, har det højest sandsynligt også et fritidsjob. For de vestjyske børn er nemlig blandt dem, der er aller flittigst, når det handler om at tjene sine egne penge.

Det fremgår af en særkørsel, som Danmarks Statistik har foretaget for Politiken. Af undersøgelsen fremgår det, at næsten halvdelen af børnene i Ringkøbing-Skjern Kommune har et fritidsjob. På samme måde som der også er godt gang i bijobberiet blandt børnene i Struer Kommune og Holstebro Kommune, hvor det i runde tal er hver 4. skoleelever, der tjener alle eller dele af sine egne lommepenge, ved at arbejde når skoleklokken har ringet ud.

Anderledes forholder det sig i storbyerne, hvor specielt børnene i København kun sjældent har fritidsjobs.