Ringkøbing-Skjern blandt landets sikreste kommuner

Hvor er det farligst at bo i Danmark? Er det i nærheden af København, eller er det i Vestjylland? Svaret på det spørgsmål er ikke helt så entydigt, som man måske skulle tro – for det afhænger i høj grad af, hvor i Vestjylland man bor.

Hos firmaet Mikonomi.dk har man gjort forsøget, ved at sammenligne forhold som voldsforbrydelser per indbygger, indbrud per hus eller lejlighed og uheld per personbil. Lægger man de forudsætninger sammen når man fra Mikonomi.dk frem til, at Ringkøbing-Skjern Kommune er landets 22. mest sikre at bo i, mens det ser anderledes skidt ud for andre kommuner her i området. Således er Holstebro Kommune kun nummer 73 ud af landets 98 kommuner, mens Struer Kommune placerer sig midt i feltet på en 52. plads.

Hvis man vil bo et sikkert sted i Danmark, skal man ifølge Mikonomi.dk helst bo i en mindre økommune. Således er Læsø, Samsø, Ærø og Fanø de mest sikre steder at bo, hvis man spørger firmaet.