Friluftsrådet : Hold jer væk fra de private områder i jagten på ulven

Ulven er som bekendt i dén grad vendt tilbage til ikke kun Danmark i almindelighed, men også det vestjyske i særdeleshed efter at have været forsvundet i flere hundrede år. Det har ikke kun kunnet mærkes på medieinteressen, men også på den turisme og interesse fra lokale, der er fulgt med.

En række ulveenthusiaster har dog taget interessen en smule for langt, ved at gå ind på privat ejendom, for at komme helt tæt på det fredede dyr. Det får nu Friluftsrådet til at opfordre til, at man fra de interesseredes side, overholder de regler der gælder for eksempelvis at gå ind på marker og i private skove. Det vil først og fremmest sige, at mens der er fri adgang til offentlige skove, har ejeren mulighed for at lukke for adgangen, hvis der er tale om en private og typisk også små skove.

Fra Friluftsrådets side opfordrer man samtidig til, at man som interesseret holder sig væk fra de områder, hvor der græsser dyr, eller hvor der er tale om opdyrkede marker.