Afsløring : Ringkøbing-Skjern Kommune bevilliger 800.000 kroner – som mobilselskaber ellers selv skal investere

800.000 kroner. Så meget er der bevilget til en ny mobilmast i Stadil i Ringkøbing-Skjern Kommune, for at der kan ske afhjælpning af de store problemer, der er i området i forhold til at foretage og modtage mobilopkald.

Men fra kommunens side, har man ifølge Radio Max tilsyneladende slet ikke taget højde for et kommende teleudbud fra Energistyrelsen. Her er Stadil nemlig en af de byer i Danmark, som vinderen af udbuddet vil være forpligtet til at dække. Dermed risikerer Ringkøbing-Skjern Kommune at bruge 800.000 kroner på en mobilmast, som et teleselskab ellers er forpligtet til både at skulle rejse og drive for egen regning. I forbindelse med Radio Max´ henvendelser til Ringkøbing-Skjern Kommunes kommunikationsafdeling, har man fra kommunens side ændret forklaring. Nu hedder det således, at de 800.000 kroner kan bruges, hvis ikke et telefirma for egen regning opstiller en mobilmast i Stadil.

Teleanalytiker John Strand er overrasket over, at man ikke fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side har valgt at afvente resultatet af efterårets teleudbud, før man afsat 800.000 kroner til en ny mobilmast. Til Radio Max udtaler han således, at det i bedste fald kan være spild af tid, at man på den måde har fokuseret på at finde midler til at løse et problem, som andre afhængig af et igangværende udbud, kan blive tvunget til selv at finde en løsning på.