Havvindmøller øger den danske elproduktion med 10 procent

Den kommende tid begynder arbejdet for alvor med opførelsen af en række havvindmøller, som vil blive placeret langs Vestkysten.

Det blandt andet i Søndervig og Thyborøn, hvor der har været store protester mod opførelserne, fordi først og fremmest sommerhusejere mener, at de store møller vil ødelægge en stor del af havudsigten.

Men når møllerne er kommet op, vil de i afgørende grad bidrage til den danske elproduktion. Til Ritzau oplyser Michael Simmelsgaard, direktør i Danmark for Vattenfall, at de i alt 41 møller vil øge den samlede danske elproduktion med 10 procent. Eller hvad der svarer til, at de kommer til at give strøm til lige under 400.000 husstande.

Vattenfall vandt udbuddet om opstillingen af møllerne, via priser som var langt under, hvad andre firmaer kunne byde ind med.