Sommerhusejere afviser mulighed for at købe anparter i vindmøller

Bølgerne har gået højt specielt det seneste års tid i forbindelse med, at placeringen af havvindmøller ud for Holmsland Klit blev endeligt fastslået. Placeringer der er sket på trods af, at specielt områdets sommerhusejere har kæmpet i mod.

Som en form for plaster på såret har man fra Energistyrelsen nu indstillet, at også ejerne af sommerhusene kan købe anparter i projektet. Men det er langt fra noget, som bliver modtaget med kyshånd at de berørte sommerhusejere. Således udtaler formanden for initiativet Stop Vesterhav Syd, Preben Greibe, til DR Midt & Vest, at han ikke har hørt om nogle, der har vist interesse for at købe anparter.

Til det statslige medie udtaler Preben Greibe samtidig, at det skal ses i sammenhæng med, hvor hårdt hans forening og dens medlemmer har kæmpet mod placeringerne.