Ringkøbing-Skjern Kommune afsætter 1.5 million kroner til at uddanne forskere

Er det en opgave for Ringkøbing-Skjern Kommune at være med til at finansiere uddannelsen af forskere, som ad den vej kan opnå ph.d.-grader? Det mener man i hvert fald fra kommunens Erhvervs- og Vækstudvalg, som mødes igen på mandag.

Det for blandt andet at diskutere, hvordan de afsatte midler på 1.5 millioner til den såkaldte ph.d.-pulje skal bruges. Det i forlængelse af at det af dagsordenen for mandagens møde i Erhvervs- og Vækstudvalget fremgår, at der er en lang række begrænsninger fra statsligt hold på, hvad det er for nogle projekter, som man fra kommunalt hold kan støtte. Men under mandagens møde skal man fra politisk hold forsøge at finde frem til, hvordan pengene afsat til forskellige uddannelser kan forbindes bedre sammen.

Det skyldes også, at der fra politisk hold blandt er bevilget 700.000 kroner til udviklingen af Innovest i Skjern.