Kystdirektoratet velforberedt før storm

Vinden har i dén grad fat i disse timer Vestjylland, efter at vindstød af stormstyrke startede her i nat ud for Ringkøbing Fjord. Ifølge Danmarks Meteologiske Institut topper vindstyrkerne her først på eftermiddagen, hvilket skulle ramme over det meste af landsdelen.

Men det er naturkræfter, som man fra Kystdirektoratets side har gjort meget for at forberede. I hvert fald lyder meldingen herfra, at man den seneste tid har pumpet store mængder af sand ind i de mest udsatte områder ved Vestkysten. Hvilket i praksis vil sige hele vejen fra Nymindegab i syd, og så op til Lodbjerg ved Thy i nord.

I alt drejer det sig om omkring to millioner kubikmeter sand, som er blevet brugt til at forstærke Vestkysten. Det svarer til lasten på omkring 100.000 lastbiler, hvilket skal være med til at gøre, at først og fremmest oversvømmelser bliver så begrænsede som muligt.