Begge steder mandag eftermiddag : Kunstner vandt millionordre uden opgave kom i udbud

I den forgangne uge kom det frem, at samtidig med at der sker store nedskæringer på det kommende supersygehus i Gødstrup, modtager en kunstner inklusiv moms over 6 millioner kroner for at udsmykke indgangspartiet. Nu viser det sig så, at man ikke fra Region Midtjyllands side har haft opgaven i udbud.

Det fremgår af aktindsigter, som gravermediet Journalista.dk har opnået hos Region Midtjylland. Aktindsigter der fastslår at den udvalgte kunstner, Erik A. Frandsen, vandt opgaven via en skitsekonkurrence, der havde deltagelse afspecielt indbudte deltagere. En konkurrence som Erik A. Frandsen ikke kun vandt, men også fik betaling for at deltage i.

Således viser aktindsigterne udleveret til Journalista.dk, at Erik A. Frandsen inklusiv moms fik lige under 100.000 kroner for at udarbejde sit skitseforslag.