TV-kendis blander sig i Holmsland Klit-debatten

Kurt Leth er mest kendt for de mange år, hvor han stod bag udsendelser som ”Kurt kom forbi” på TV2s regionale stationer. Det for i de mange programmer at tegne portrætter af såkaldt almindelige danskere på en anderledes måde, end hvad man normalt ser på de statsejede tv-stationer DR og TV2.

Men Kurt Leth har også et sommerhus, som ligger placeret ved Søndervig – hvorfor han er påvirket af opstillingen af de store havvindmøller ud for Holmsland Klit. Det får nu Kurt Leth til at blande sig i debatten via et læserbrev i Dagbladet Holstebro-Struer, hvor han blandt andet skriver, at han kræver en reel erstatning. Det for ikke kun at få en udsigt til de kæmpe store møller, men også i forhold til de indskrænkninger i naturoplevelserne, som møllerne vil give.

I sit læserbrev skriver Kurt Leth samtidig, at han anser placeringerne af møllerne alene som et udtryk for, hvad der passer deres ejer Vattenfall bedst.