Vind i sejlene for Vestas

Et af de absolut vigtigste eksportmarkeder for danske virksomheder er det amerikanske, hvilket også er tilfældet for den lokale vindmølleproducent, Vestas. Derfor må det også anses for markant, at virksomheden aktuelt er nummer to på det amerikanske marked indenfor leveringen af vindenergi.

Det fremgår af en opgørelse, som organisationen American Wind Energy Associations netop har udsendt for 3. kvartal af 2018. Her af fremgår det at Vestas indtager 2. pladsen, da man har en markedsandel på 26 procent. Omvendt er der meget langt op til firmaet på 1. pladsen, som er GE Renewable Energy. Selskabet er en underafdeling af General Electric og hjemmehørende i Paris, men sidder alligevel aktuelt på 63 procent af de nye vindmøller, der opstilles i USA.

Med 26 procent af det amerikanske vindmøllemarked, har Vestas dog en væsentlig større andel end nummer 3. på listen i opgørelsen, hvilket er det kinesiske selskab Goldwind, der alene sidder på 10 procent.