Arbejdsløsheden fortsætter med at falde i Vestjylland

Når talen den seneste tid er faldet på arbejdsløsheden her i det vestjyske, har tendensen været klar – at den kun er gået én vej, og det er ned ad. Den udvikling ser ud til at fortsætte, hvis man kigger på antallet af arbejdsløse i 2018 i forhold til samme tidspunkt i 2017.

Således kan man melde fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland, at de seneste tal viser, at der i alt er 125.834 vestjyder i fuld beskæftigelse. Det er en stigning på 1.519 personer i forhold til, hvordan situationen så ud på samme tidspunkt sidste år. Ifølge arbejdsmarkedsrådte er det samtidig iøjnefaldende, at en stor del af stigningen af personer i beskæftigelse skal findes blandt dem, der ikke er medlemmer af en A-kasse.

Igen er det kommuner som Holstebro og Ringkøbing-Skjern, der trækker læsset i forhold til mange i beskæftigelse. Således er det aktuelt kun 2.5% af indbyggerne i Holstebro, som står udenfor arbejdsmarkedet – mens tallet for Ringkøbing-Skjern er 2.6%.