Rekordomsætning giver Jazzfestival overskud

Regninger er gjort op, årets gæster er talt, og resultatet er klart: Ringkøbing Fjord Jazz Festival 2018 giver overskud – og det på trods af ganske pæne regnskyl

Euforien har efterhånden lagt sig og er blevet erstattet af glæde og stolthed. Årets jazzfestival var en succes. Ikke kun i forhold til musikprogrammet, stemningen på festivalpladsen og hos de frivillige – men også i forhold til bundlinjen. Alle regninger er betalt, og festivalens bestyrelse kan nu præsentere årets resultat:

– Vi kommer ud med et rigtigt pænt overskud. Det var dog også forventningen, for vi har nærmest ikke kunnet få armene ned siden festivalen sluttede. Vi havde simpelthen en fest, og det fik vi at vide igen og igen af vores gæster. Derfor er det også rart, at det giver sig til udtryk i sorte tal på bundlinjen, siger Karsten Andresen, der er formand for bestyrelsen.

De sorte tal skyldes rigtig pæne besøgstal og en generel større tørst og sult hos festivalens gæster. Lige over 3.000 gæster besøgte festivalen hen over dens tre dage. Kun en anelse færre end i 2017, der var rekordår. Til gengæld slog omsætningen i festivalens barer rekord.

I alt lyder overskuddet på 35.000 kr. Hertil kommer 40.000 kr. der er delt ud til lokale foreninger, der har hjulpet med forskellige opgaver under festivalen.

– Det betragter vi i den grad, som godkendt. Det gik nok ikke nogens næse forbi, at vi i løbet af festivalen havde det vi på godt jysk kalder en smule regn, og noget der mindede om en stærk brise. Det har uden tvivl holdt nogen hjemme. Når vi så alligevel nærmer os antallet af gæster fra sidste år, så viser det, hvor stærkt et brand, vi efterhånden har bygget op, og hvor godt årets setup var, siger Karsten Andresen.

Billetter er til salg
Med ”setup” henviser formanden bl.a. til årets musikprogram. Her var der foretaget nogle justeringer og taget nogle chancer, som gæsterne kvitterede for. Torsdagsprogrammet var eksempelvis blevet markant styrket, hvilket gav flere gæster – både på pladsen og de tre teltes barer.

– Vi har en ambition om en festival, der kan hamle op med de bedste festivaler i landet. I år var 8. gang festivalen løb af stablen, og år efter år mærker vi, hvordan vi bliver stærkere. Det viser sig ved, at vores gæster kommer igen og igen, og at vi samtidig tiltrækker nye fra hele landet, siger Karsten Andresen, og fortsætter:

– Det lykkes, fordi vi har styr på udgifterne, fordi vi efterhånden har opbygget en anerkendt musikscene, og fordi vi har landets bedste frivillige, der alle yder en kæmpe indsats for at en så stor event som Ringkøbing Fjord Jazz Festival kan finde sted.

Og så melder der sig kun et spørgsmål tilbage: Fortsætter festivalen?

– I den grad. Planlægningen for 2019 er i gang. Vi er ved at finde de helt rigtige bands og evaluere alle de gode forslag, der er kommet fra vores gæster og frivillige. Julesalget, hvor man kan købe partoutbilletter til næste års festival er allerede i gang. Og hvis man køber nu giver vi den store og traditionsrige jazzfrokost om lørdagen oven i jazzhatten helt gratis.