Arbejdsløsheden – igen – faldende i Vestjylland

Igennem den seneste tid har det lydt igen og igen fra de vestjyske arbejdsgivere, at det er svært at få besat ledige jobs med kvalificeret arbejdskraft. Noget kunne tyde på, at der er hold i de udmeldinger, for igen kan man fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland melde om faldende ledighed.

Nye tal viser nemlig, at den vestjyske beskæftigelse er steget med 889 fuldtidspersoner indenfor det seneste år. Eller hvad der svarer til et fald i arbejdsløsheden på 9.3 procent, hvis vi ser på det seneste år. Igen er Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommunerne de vestjyske kraftcentre, når det kommer til de lave arbejdsløshedstal. Det skyldes at der i Holstebro Kommune er en aktuel arbejdsløshedsprocent på kun 2.5%, mens Ringkøbing-Skjern Kommune kun har 2.7% af sine indbyggere, der står udenfor arbejdsmarkedet.

Fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd melder man samtidig, at det hovedsageligt er indenfor HK og FOAs områder, at ledigheden har været faldende den seneste tid.