Lille lokalt bysamfund i spil til Landsbyprisen 2019

Hvilken landsby eller mindre bysamfund er det bedste i Region Midtjylland, når vi ser på, hvem der er mest aktive? Det spørgsmål skal der den kommende tid findes svar på, og det kan meget vel være et lokalt et af slagsen.

For i alt er 8 forskellige byer eller bysamfund indstillet til Landsby-prisen, der uddeles til foråret. I Vestjylland drejer det sig om Idom-Råsted og Sønder Vium, der har henholdsvis 1.031 og 182 indbyggere. Indstillingen af Idom-Råsted er sket af LAG Struer-Holstebro, mens Sønder Vium er kommet med i opløbet efter en indstilling fra LAG i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er dog ikke kun æren der er på spil, når regionsrådet til marts kårer årets landsby. Der følger nemlig også en kontant belønning på 150.000 kroner med, som skal gå til faciliteter og aktiviteter i den by eller det bysamfund, som vinder prisen.