Lokale skoler i ilden i naturfag

Hvilke af landets 5. og 6. klasser er de bedste, når det kommer til at opfinde og udvikle naturfaglige projekter? Det spørgsmål forsøger man i denne tid at finde ud af med den såkaldte Naturfagsmaraton, hvor turen i dag og i morgen er kommet til Ringkøbing.

Det skyldes at 950 elever fra Ringkøbing-Skjern Kommunes forskellige skoler, deltager i de lokale udtagelseskonkurrencer. Det i form af konkurrencen, hvor det ikke kun er deres opfindsomhed, der sættes på prøve – det samme gør elevernes sammenhold. Blandt årets opgaver er konstruktionen af en kasse til bananer, som skal kunne klare selv store og vedholdende varmegrader.

I dag er det blandt andet skolerne i Borris, Spjald, Ådum og Vorgod-Barde, som skal i ilden i dag. I morgen er det så skolerne fra byer som Hvide Sande og Hee, som skal dyste i naturfag.