Lokale skoleelever går til filmen

I disse år satser man fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side voldsomt på film og tv-serier, blandt andet ved at skyde store beløb ind i produktioner, som tager udgangspunkt i det vestjyske. Men i dag er det ikke de professionelles filmfolks kundskaber, der er fokus på – det er i stedet de lokale 8. klassers.

Således skal de i dag finde telefonen eller kameraet frem, for at få undervisning i, hvordan man eksempelvis optager og redigerer videoer, som efterfølgende bliver lagt ud på sociale delingssider som Youtube og Facebook. Det sker med udgangspunkt i det, som kaldes Point of View – der dækker over, at historierne bliver skabt fra filmskabernes egne udgangspunkter og deres egne perspektiver.

Når vi kommer ind i marts, er det ikke længere kun 8. klasserne i Ringkøbing-Skjern Kommune, der finder kameraet frem. For så er det alle de elever, som går i 7. til 10. klasse, hvilket blandt andet afsluttes med et større show i Ringkøbing Biograf.