International bevågenhed om blodtappersagen

Det er ikke kun i Danmark, at sagen om den 36 årige mor fra Skjern der tappede blod fra sin søn, har trukket overskrifter. Historien har også nået store dele af Europa, hvilket blandt andet vil sige den store spanske avis ABC, hvis oplag i papirudgaven er på omkring en kvart million eksemplarer dagligt.

Den spanske avis fortæller blandt andet, at den 36 årige kvinde lider af sygdommen Münchhausen by proxi. En sygdom der angiver at en patient overdriver eller skaber symptomer på en sygdom, for på den måde at skabe opmærksomhed og sikre sig sympati. I den spanske udgave af historien beskriver man fra ABCs side, at moren i alt foretog omkring 110 tapninger af blod fra sin mindreårige søn.

I ABC lægger man også vægt på, at den 36 årige Skjern-kvinde er uddannet sygeplejeske, og står foran sammenlagt 4 års fængsel.