Ringkøbing Politistation

Bølge af indbrud mod kirker kan være opklaret

Igennem den seneste tid har en række lokale kirker været ramt af indbrud, som først og fremmest er gået ud over haveredskaber. Men det kan meget vel være et overstået kapitel, efter at politiet har fået fat i en lille gruppe af mænd fra Varde-området.

De tre mænd blev nemlig fanget i forbindelse med et tyveri ved Nørre Omme Kirke, hvor de forsøgte at stikke af ud over en græsmark – hvilket de dog ikke fik det store ud af. Efterfølgende blev det fastslået at der bag på deres bil holdt en trailer, som var meldt stjålet i Vedersø, hvor der også netop havde været et indbrud i den lokale kirke. På traileren var der placeret flere havetraktorer, som også ved de andre tyverier mod de lokale kirker, har været hvad tyvene er gået efter.

Fra ordensmagtens side melder man samtidig om, at man netop i Hemmet har taget en bil fra en formodet spritbilist. Det skyldes at han endnu engang blev taget for at køre bil, selv om han ellers har fået frakendt sit kørekort.