Fremragende regnskab fra Vestjysk Bank

Det går ganske fornuftigt i disse år for de lokale banker, og det er også tilfældet for Vestjysk Bank. Således har man netop offentliggjort sit årsregnskab for 2018, som viser en klar fremgang i forhold til 2017.

Således kom banken ud af det seneste kalenderår med et samlet overskud på 296 millioner kroner, mens man i 2017 måtte nøjes med 163 millioner kroner. Det gør også at den såkaldte egenkapitalforrentning efter skat er steget betragteligt, da den i 2018 udgjorde 12.1 procent, mens den lød på 8.2 procent i 2017. Bag tallene gemmer sig blandt andet, at man fra bankens side har aktiveret et samlet skatteaktiv på over 600 millioner kroner, hvilket har leveret et resultat efter skat på hele 221 millioner kroner.

I forbindelse med regnskabets udsendelse lyder det samtidig fra bankens side, at man fastholder et fokus på omkostningsniveauet, lige som man også holder et vågent øje på nedskrivningerne. De er således mellem 2018 og 2017 faldet med næsten 90 millioner kroner, hvor det specielt har været indenfor landbrugs- og ejendomsbrancherne, at der tidligere har været større problemer, end hvad tilfældet var sidste år.