Positive tal fra lokal bank

Det er højsæson for regnskaber for de lokale banker og pengeinstittutter, hvilket også vil sige for Ringkjøbing Landbobank. Den har således netop offentliggjort sit kvartsregnskab for det sidste kvartal af 2018, hvilket har været et regnskab imødeset med en vis spænding.

Det skyldes at det er det første regnskab der offentliggøres, hvor der er sket indregning af driften af Nordjyske Bank. Det vil sige den bank, som man fra Ringkjøbing Landbobanks fusionerede med sidste år. Bedømt på det netop offentliggjorte kvartalsregnskab, ser fusionen ud til at være ganske fornuftig. For banken kom nemlig ud af 4. kvartal med et overskud efter skat på 778 millioner kroner, hvilket betyder, at man har forrentet sin såkaldte gennemsnitlige egenkapital med 11.2%.

Det gør samtidig, at man har kunnet præsentere en stigning i sin egenkapital. Den er nu på 7.2 milliarder kroner, hvilket er omkring 400 millioner kroner større end ved udgangen af 2017.