Helårsbolig skal forblive helårsbolig

Et af de store turistområder her i området er det, som ligger omkring Vedersø Klit Badehotel. Blandt tilbudene til overnattende gæster, har været et hus på over 400 kvadratmeter, som blandt andet har kunnet tilbyde sine gæster en swimmingpool.

Den seneste tid har ejeren af huset ved Vedersø Klit, forsøgt at få tilladelse til at ændre dets status fra helårshus til sommerhus. Det ville blandt andet havde gjort det klart nemmere at leje ud, men det er der nu blevet sat en stopper for fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side. Således er man nået frem til, at boligen fortsat skal være en helårsbolig og ikke et sommerhus.

Ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skern skyldes en del af forklaringen på vurderingen af husets status, at det kun skulle have haft en såkaldt bebyggelsesprocent på under 10 for at kunne blive et sommerhus.