Ringkøbing-Skjern førende i Vestjylland indenfor vedvarende energi

Hvilke kommuner er egentligt de bedste her i Vestjylland, når det handler om at gøre brug af vedvarende energi? Det spørgsmål har man stillet sig fra Region Midtjylland og Plan Energis side, og det umiddelbare svar er Ringkøbing-Skjern.

I hvert lægger man fra Ringkøbing-Skjern Kommunes side med en såkaldt Global VE procentsats på 56.5, som dækker over, hvor stor en andel af vedvarende energi, som kommunen gør brug af. Det endda uden, at der sker medregning af den vindkraft, der eksporteres udenfor kommunen. Dermed overgår Ringkøbing-Skjern klart Holstebro Kommune, hvis Global VE-andel ligger på 50.1%. Eller hvad der svarer til minimalt under Struer Kommunes, hvis andel lyder på 50.5%.

Ringkøbing-Skjerns andel betyder, at kommunen indenfor brugen af vedvarende energi er den 3. bedste i Region Midtjylland. Førende er Samsø Kommune, hvis andel af Global VE er helt oppe på 70.8 procent.