Arbejdsløsheden fortsætter med at falde i Vestjylland

De seneste år er det kun gået én vej for arbejdsløsheden her i det vestjyske, og det er ned ad. Hvilket er en udvikling, der heldigvis ser ud til at fortsætte.

Således viser de seneste tal fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland, at den vestjyske ledighed indenfor det seneste år er faldet med det, som man kalder for 451 fuldtidspersoner. Eller hvad der svarer til, at arbejdsløsheden er faldet med 8 procent indenfor perioden mellem januar i 2018 og 2019. For Ringkøbing-Skjern Kommunes vedkommende er der aktuelt 3 procent af arbejdsstyrken, der står udenfor arbejdsmarkedet. Hvilket er en smule højere end eksempelvis i Holstebro Kommune, hvor det kun er 2.8% af indbyggerne, der ikke har et arbejde. Det ændrer dog ikke på, at Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt regionens førende, når det handler om at få indbyggere i arbejde.

Fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd lyder det i forbindelse med offentliggørelsen af tallene, at der er tale om en gunstig situation på det lokale arbejdsmarked. Hvilket blandt andet giver mulighed for, at også socialt udsatte kan få foden indenfor hos arbejdsgiverne.