Ringkøbing K på byrådets dagsorden

Et enkelt salg. Sådan lyder status på Naturbydelen Ringkøbing K, hvor målsætningen ellers var, at der indenfor 30 år, skulle opføres 1.000 nye boliger. Eller hvad der ellers svarer til, at der i gennemsnit skulle opføres 2 huse hver måned i den nye bydel.

De store problemer med at få solgt boliger i Ringkøbing K gør også, at projektet er på dagsordenen på denne uges byrådsmøde. Det i forbindelse med at selskabet bag, Ringkøbing K ApS, har anmodet om, at der sker indbetaling af et såkaldt resterende kapitalindskud på 14.6 millioner kroner. Et indskud fra kommunen der skal ses i sammenhæng med, at den sidder på 25 procent af andelene i selskabet, mens Realdania sidder på de resterende 75 procent.

Den kommunale tilstedeværelse i Ringkøbing K fremgår også af, at flere byrådsmedlemmer enten sidder i eller har været en del af selskabets bestyrelse. Aktuelt drejer det sig om borgmester Hans Østergaard og Søren Elbæk, som er kommunens repræsentanter i Ringkøbing K ApS.