Kulturfestival med afstikkere til Ringkøbing-Skjern

Tilbage i 2017 var Aarhus Europæisk Kulturhovedstad, hvilket også medførte en række arrangementer her i det vestjyske. Det drejede sig blandt andet om en del af slutningsfestlighederne, der blev afholdt i Hvide Sande.

Europæisk Kulturhovedstad blev afløst af Europæisk Kulturregion, som her til juni afholder forskellige arrangementer rundt om i det vestjyske. Det drejer sig blandt andet om konceptet Kunst på Opkald, som Kunstpartiet i Holstebro står bag. I forbindelse med Kulturfestivalen Genopdag, vil Kunstpartiet blandt andet lægge vejen forbi Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Struer. På samme måde som Struer også får besøg af arrangementet Multikanalfestivalen, som arrangeres af aarhusianske Radar.

Også Teatret OM fra Ringkøbing deltager i festivalen, hvilket sker med forestillingen Lighthourses, der blandt andet bliver opført ved Bovbjerg og Lyngvig Fyr.