Ringkøbing-Skjern Kommune skiller sig ud : Færre sommerhuse til salg

Et af de faste tegn på sommeren er, at påsken nærmer sig – hvilket også vil sige højsæson for køb og salg af fast ejendom. Det sker på et tidspunkt, hvor antallet af fritidshuse til salg, er støt stigende.

Således lyder meldingerne fra Boligsiden.dk, der ejes af en række banker og pengeinstitutter, at der for Danmark som helhed, er 5 procent flere sommerhuse til salg, end hvad tilfældet var på samme tidspunkt sidste år. En af undtagelserne er dog det vestjyske område, hvor antallet af fritidsboliger til salg, er noget nær stagnerende.

Således lyder meldingen, at der aktuelt er 683 fritidsboliger til salg i Ringkøbing-Skjern Kommune. Et tal der er væsentligt under, hvad man så eksempelvis i januar 2017, hvor der i alt var 770 fritidsboliger på markedet.

Dermed ligner udviklingen i antallet af huse til salg også meget det, som kendes fra nabokommunerne Struer og Holstebro Kommuner. For også her er der tale om, at antallet af fritidshuse til salg enten er faldende eller stagnerende.