Vestjylland blandt de sikreste steder i Danmark

Man plejer at sige at jo længere væk man kommer fra storbyen, jo mere sikker er man på en række forskellige områder. Nu er der til en vis grad kommet syn på sagen der beviser, at vi her i Vestjylland er forskånet for en lang række forskellige former for kriminalitet.

Det drejer sig blandt andet om tyverier, som det er de færreste vestjyder, der kommer til at opleve i deres livstid. Således viser opgørelser udarbejdet af Mikonomi.dk på baggrund af tal fra Rigspolitiet, at det blot i gennemsnit er lidt over 3 ud af 1000 vestjyder, der i løbet af et år bliver udsat for et tyveri. Tal der stiger kraftigt jo længere øst på i Danmark, at vi kommer. Ikke kun i forhold Aarhus, hvor tallet er 10 ud af 1000 indbyggere som oplevede et tyveri i 2018, men i dén grad også i forhold til København. For i Københavns-området er man helt oppe på, at 25 ud af 1000 indbyggere, der indenfor det seneste år har stiftet bekendtskab med tyve.

Sikkerheden ved at bo i Vestjylland kan også på et andet punkt læses ud af undersøgelsen fra Mikonomi.dk, når det handler om tricktyverier – som i statistisk forstand er næsten ikke-eksisterende her i landsdelen.

Se kortet: Her bliver der begået flest tyverier